Cooking Tips

DINER – Dit is echt zoo lekker! ‘Risotto’ met champignons, Duitse pfifferlingen …

DINER – Dit is echt zoo lekker! ‘Risotto’ met champignons, Duitse pfifferlingen & zwarte truffel! 🖤

Ik kocht een tijdje terug in Duitsland een potje met pfifferlingen & zwarte truffel. In de zomer zijn deze paddenstoelen volop te krijgen, need dan is het het seizoen ervoor. In Nederland kennen we deze variant eigenlijk niet zo, maar vergelijk het met de cantharel. Ondanks dat het nu nog geen pfifferling seizoen is, kun je op deze manier ook genieten van deze heerlijke paddenstoel!

𝙑𝙤𝙤𝙧 𝙙𝙞𝙩 𝙗𝙤𝙧𝙙𝙟𝙚 𝙜𝙚𝙡𝙪𝙠:
▪️200 gram bloemkoolrijst
▪️1 zakje slim rijst slimpastanl (through afvallenmetbregje )
▪️100 gram pfifferlingen
▪️125 gram gesneden champignons
▪️70 gram ui
▪️30 gram kook room mild blueband_nl
▪️30 gram mmmh_exquisa fitline 0.2 roomkaas (andere mild roomkaas kan ook)
▪️1 ei
▪️30 gram geraspte Pecorino kaas
▪️20 gram zwarte truffel
▪️Snufje nootmuskaat
▪️Peper & zout

𝙇𝙚𝙩𝙨 𝙘𝙤𝙤𝙠!
Fruit de ui samen met de champignons en pfifferlingen in de pan. Spoel de slim rijst goed af & laat uitlekken. Meng de kookroom met het ei, de helft van de Pecorino & de roomkaas in een schaaltje. Breng op smaak met wat peper, zout en nootmuskaat. Schaaf de zwarte truffel in plakjes. Voeg vervolgens de slim rijst & de bloemkoolrijst toe aan de champignon combine. Meng dit goed door elkaar & voeg dan het room mengsel toe aan de pan. Roer dit goed door. Zorg dat je pan op niet al te hoog vuur staat, need anders stolt je ei direct & heb je scrambled eggs… dat wil je niet. Voeg wat van de zwarte truffel toe aan de risotto & schep dit goed door. Serveer de risotto met nog wat zwarte truffel en geraspte Pecorino on high & je hebt echt een zo enorm lekker bordje!

Wie zegt dat risotto ongezond is: deze variant bevat maar liefst bijna 500 gram groenten! & genieten kun je met dit gerecht, need het is te lekker 🤤 💪🏼🇩🇪🧄🧀 Hele recept: 395 kcal

Related Articles

Back to top button